smidighet!

Dags att förbättra din Smidighet?

Smidighet!

Smidighet eller rörlighet är viktigt för hela kroppen, för att må bra och att prestera bra. Många förknippas smidighet ofta med yoga (inget fel med yoga) men det är långt ifrån vad rörlighet bara handlar om. Känner man att utveckling inom det man håller på med fysiskt, kraftsport, fotboll, handboll eller löpning mm inte går framåt, beror det ofta på dåligt smidighet eller rörlighet.

Vad innebär smidighetsträning? Den här former av träning innebär att förbättra eller bibehålla rörligheten i en eller flera leder. Detta gör man genom olika övningar som kan vara rejält påfrestande om rörligheten hos individen inte är full, då man bland annat måste töja ut musklerna.

smidighet-2
smidighet-1

Genom den här formen av träning får man en bättre hållning, skadeförebyggande, bättre blodcirkulation och bättre användning av muskulaturen. Man minskar tex bristningar vid snabba inbromsningar och smärta mm.

Känner du att du inte får ut allt när du tränar annan träning, skadar dig lätt eller har ont till och från i lederna? Då beror det i största sannolikhet på att din rörlighet är mindre bra och i vissa fall nästan inaktiv.

Det kommer att finnas tre olika paket med olika innehåll. Brons, silver och guld. Allt som ingår i brons finns i silver samt lite mer vilket även gäller för guld som har brons och silver. Paketen utgår från mina erfarenheter inom området och kommer att inneha en grund för detta området, men även helt individuellt anpassade för er som individ.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du tillgång till nyheter inom träning, hälsa, recept och olika erbjudanden. Med fokus på explosivitet, styrka, smidighet samt personlig träning.

Genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev så accepterar du att få dessa skickade till din e-post.